Politika

Zasjedao Županijski odbor HDZ 1990

 

Na svojoj 28. redovitoj sjednici ŽO HDZ 1990 ŽSB održanoj 06.06. 2017. godine, na dan početka progona i stradanja Hrvata Travnika i Srednje Bosne, članovi ŽO minutom šutnje odali su počast svim poginulim braniteljima i civilima općine Travnik i ŽSB.

Hrvatski narod Srednje Bosne je svoju opstojnost osigurao na muci, krvi, znoju i suzama ratnih stradalnika, prognanika i svih stanovnika Srednje Bosne bez obzira gdje u tom momentu živjeli.

Danas tu opstojnost ugrožava politika pod čijim vodstvom nestajemo gore nego 06.06. 1993. godine. Oštro osuđujemo takvu politiku koja štiti i zapošljava samo podobne i poslušne, a malog čovjeka ostavlja na milost i nemilost surovom svijetu, te zbog takve politike, odnosno projekta „ namjernog i dobro smišljenog raseljavanja“, danas u miru mora napuštati svoja stoljetna ognjišta i odlaziti u inozemstvo trbuhom za kruhom.

Spremni smo, kao i do sada, učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo malog običnog čovjeka Srednje Bosne  (radnika/cu, mlade obrazovane ljude koji nisu kupili fakultetske diplome, obespravljene branitelje, umirovljenike/ce, domaćina/cu), i pozivamo sve relevantne ljude u društvu i politici ( od gospodarstva do crkve, koji nisu dio vladajuće politike ) da nam se pridruže i da se najoštrije suprotstavimo ovakvoj politici pod kojom kao narod nestajemo.

 

(Ured za informisanje ŽO HDZ 1990 ŽSB)