Travnik

Donacija Općine Travnik za JU Dom zdravlja

 

Načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić  i stručni saradnik u Službi Civilne zaštite, Danijel Torlić uručili su danas  vrijednu donaciju za JU Dom zdravlja. Donacija vrijedna oko 15 hiljada KM sastoji se od mobilnog EKG uređaja, defibrilatora, spinalnih nosila, torbe i šest okovratnika i namjenjena je za timove hitne medicinske pomoći u JU Dom zdravlja Travnik.

-Riječ je o programu redovnog godišnjeg opremanja i osposobljavanja javnih službi za slučajeve otklanjanja posljedica elementarnih nepogoda. Općina Travnik redovno izvršava svoje obaveze po ovom osnovu. – kazao je načelnik Hadžiemrić.

Prim. mr. dr. Nurdin Šatrović, direktor JU Dom zdravlja Travnik istaknuo je kako je riječ o veoma vrijednoj donaciji i uređajima koji su bili na listi prioriteta za nabavku koju je ova ustanova sačinila.

-Prije nekoliko mjeseci smo sačinili listu prioriteta. Defibrilator smo imali u ustanovi,ali nismo imali mobilni koji je namjenjen za vozilo, isto je i sa EKG uređajem. Spinalna nosila za osobe sa povredama kičme nismo imali. – kazao je dr. Šatrović naglašavajući kako je Dom zdravlja prije dvije godine kroz ovaj program dobio i sanitetsko vozilo od Općine Travnik.