Hronika

Na Vlašiću uhapšene četiri osobe zbog dilanja i korištenja droge

 

U pretresu vikendice u turističkom naselju  Babanovcu na Vlašiću u petak navečer službenici MUP-a SBK slobode su lišili četiri osobe koje se terete za proizvodnju, stavljanje u promet i uživanje opojne droge.

Prema riječima glasnogovornika policijskog komesara MUP-a SBK,  Rusmira Prohana ,riječ je o nastavku akcije pojačanih mjera sigurnosti koje se nekoliko mjeseci provode na području kantona, a pretres je izvršen na osnovu naloga Općinskog suda u Travniku.

Kod četvorice koji su lišeni slobode pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da se radi o opojnim drogama marihuani i speedu.

Kriminalistička obrada nastavljena je danas, a jednog od uhapšenih teretit će se za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, dok će ostalu trojicu teretiti za posjedovanje i uživanje opojnih droga.

Podsjećamo, službenici MUP-a SBK i otokom prošlog mjeseca proveli su akciju na Babanovcu kada je uhapšeno 18 osoba iz deset b. gradova zbog nedozvoljenog posjedovanja i uživanja opojnih droga.