Travnik

Završen projekat rekonstrukcije Aleje konzula i ulice Meljanac

Završen je projekat rekonstrukcije Aleje konzula i ulice  Meljanac sa izgradnjom  pješačke staze do Džamije na Kalibunaru i biciklističke staze na lokalitetu od Aleje konzula do kružnog toka na Meljancu koje je finansirala Općina Travnik u iznosu od 601.965 KM.

 

Projekat rekonstrukcije Aleje konzula i ulice Meljanac podrazumjevao je  postavljanje ivičnjaka, nove javne rasvjete, izgradnju autobusnog stajališta, pješačke i biciklističke staze na dijelu od Ministarstva unutrašnjih poslova SBK i Trgovačkog centra Bingo do kružnog toka na Meljancu. Pješačka staza i nova asfaltna podloga postavljena je  od kružnog toga na Meljanca do Džamije na Kalibunaru.

Ovim projektom privredni subjekti i stanovnici Aleje konzula i ulice Meljanac, ali susjednih ulica Kacijan, Tvornička  i Pirota i naselja Kalibunar dobili su  pješačke staze prema Aleji konzula i centru grada, a biciklisti su dobili  nastavak staze koja je ranije izgrađena u Aleji konzula, a uskoro će doživjeti dalji razvoj kroz projekat „Staza stare pruge“ u kojem učestvuje i Općina Travnik sa još četiri općine Srednjobosanskog kantona.  Pored toga ispred novoizgrađenih stambenih zgrada izgrađeno je autobusno stajalište za stanovnik obližnjih ulica.