Politika

HDZ 1990: Poziv “hrvatskim stranačkim medijima” na objektivno informisanje

Pismo „hrvatskim stranačkim“ medijima u vezi objave budućih članaka u kojima će pozivati Hrvate na jedinstvo.

U posljednje vrijeme se po navedenim medijima već polako počelo provlačiti pitanje važnosti zajedničkih kandidata za načelnika gradova Središnje Bosne i zajednički nastup na lokalnim izborima, i to od koga?

Od medija koji su pod strogim stranačkim nadzorom  i koji se započnu brinuti za Hrvate u Srednjoj Bosni, kao i političke strukture kojima pripadaju, pet do dvanaest ili kada se približi godina ili mjesec dva do izbora.

Ništa novo u takvom pristupu, jer smo na to naviknuti već od Hrvatskog Narodnog Sabora.

Ne bismo se ni opredijelili za ovakav oblik pisma da ŽO HDZ 1990 ŽSB već gotovo dvije godine ne upozorava na ozbiljnost momenta u kojem narod nestaje, poziva na zajednički dogovor i bez ikakvih uvjeta nudi jedinstvo, pokušava otvoriti dijalog s hrvatskim „moćnicima“, a ti i takvi mediji, naravno, to sve gotovo dvije godine ignoriraju i ne usude se napisati niti jedan članak o tome.

Jer, napisati članak kako HDZ 1990 ŽSB poziva na jedinstvo i dijalog kada su u pitanju Hrvati Srednje Bosne već dvije godine  je isto kao da pišete tko je kriv za odlazak Hrvata sa svojih ognjišta.

U tim i takvim medijima nikada nećete  pročitati kako je obični čovjek prinuđen napustiti svoju zemlju i svoje ognjište, jer ako nisi član „partije“ ne možeš dobiti niti najobičniji posao, što je preduvjet za normalan život svakog pojedinca i obitelji.

S toga, te i takve medije, a zna se koje, molimo, da već, kada neće objektivno i korektno da izvještavaju o Hrvatima Srednje Bosne, ne izvještavaju nikako, jer kroz njihove zamućene članke vidi se dno izvora licemjerstva i neistine zbog kojeg će Hrvati i dalje nestajati.

Ovo pismo objavljujemo s ciljem upoznavanja naroda s istinom i nećemo dozvoliti da ti i takvi opet kupe jeftine političke poene kojima se nažalost i održavaju na vlasti godinama, nego ćemo ustrajati na istinskoj borbi za jedinstvo Hrvata Srednje Bosne i na tom putu ponavljamo HDZ 1990 neće postavljati nikakve uvjete.

 

(Ured za informisanje HDZ 1990 Travnik)