IzboriPolitika

OO SDP Travnik: Povećanje paušala uništilo je svaku moralnost članova OV Travnik!

Jučer je u Travniku održana 3. redovna sjednica OV Travnik sa tačkama koje su zaokupile pažnju travničke javnosti zbog odluke vijećnika SDA i HDZ BiH da povećaju paušale bez imalo socijalne osjetljivosti i empatije prema građanima, radnicima, zdravstvenim radnicima i svima onima kojima je pandemija donijela teške posljedice po porodicu.

Mi, vijećnici SDP Travnik, nismo imali dvojbe o tome da odbijemo glasati za povećanje, već smo kroz cijeli tok sjednice upozoravali da se ova odluka povuče sa dnevnog reda OV. Glasovima ove dvije vladajuće stranke povećanje paušala je usvojeno i uništilo svaku moralnost članova OV Travnik.

Mi nismo i ne pristajemo biti kao oni koji nemaju empatije prema društvu koje se nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji uz svakodnevne gubitke života naših sugrađana. Jadno je bilo danas gledati objašnjenja članova SDA o tome kako su ovo morali podržati, kako su primorani od strane partnera i kako će sve biti dobro kada građani izaberu njihovog kandidata za budućeg načelnika Travnika.

Pametnom dosta !

Osim ove sramotne odluke vladajućih, isti su se potrudili i odbili više amandmana koje je Klub SDP BiH u OV Travnik predložio, kako bi stvorili preduslove za uvođenje prava nezaposlenih porodiljama kako bi iste primale mjesečni iznos do jedne godine starosti djeteta. To nije bilo prihvatljivo za vladajuće. Takodjer su odbili povećati budžetsku stavku kako bi mogli implementirati zakon o dopunskim pravima demobilisanih boraca u dijelu za koje obaveze ima općina.

Sve ovo nije bilo prihvatljivo, ali je prihvatljivo bilo povećati u budžetu stavku za paušale u iznosu od 50.000 KM.

Sramota je njihova i želimo vjerovati da će građani reagovati na ovo kada budu birali novog načelnika.

Njihov kandidat je samo kontinuitet loše politike SDA koji je Travnik osiromašio i zauvijek uništio onu poziciju koji je ovaj grad imao u godina kojih se sjećamo kao vrlo uspješne.

(Klub vijećnika SDP BiH)