Lifestyle

Hobi Travničanke Ines Skrobo: Izrada nakita kao relaksacija

Travničanka Ines Skrobo svoj hobi, izradu nakita, pretvorila je u mali biznis. Pored porodičnih obaveza ova majka dvoje dvoje djece i redovnog posla kao sudskog namještenika, te svih kućnih poslova nalazi slobodno vrijeme da se bavim ovim hobijem.

-Izradom nakita sam se počela baviti prošle godine kao hobijem u slobodno vrijeme da bi sada postao mali biznis. Ideje i kreacije dolaze same po sebi ali opet sve zavisi od raspoloženja. Prvi komad nakita koji sam napravila bio je prsten od posrebrene žice i tada sam otkrila da mi se to jako sviđa i da me taj vid, nazovimo rekreacije, opušta. Poslije sam počela da pravim razne vrste i modele naušnica, lančića i ogrlica od raznih vrsta materijala kao što su staklo, drvo, plastika, pa zatim razne vrste perli i kristala. –  kaže nam Ines.

nakit

Trenutno u svom hobiju više koristi prirodne minerale, poludrago i drago kamenje, što zbog ljepote sto zbog svog pozitivnog djelovanja na ljudski organizam.

-Inače sam po prirodi avanturistički duh tako da me svaki novi izazov privlači, pa sam počela da izrađujem unikatne Hvatače snova (Dream Catcher) koji su postali jako popularni kao i unikatne, kako ih ja volim zvati Trakaste ogrlice (Ribbon Necklaces) za kojima su “poludjele” sve pripadnice ljepšeg spola bez obzira na granice. Ovaj tip ogrlica koje se izrađuju od kožnih trakica, hit su ove sezone, idealne su za sve prilike i odjevne kombinacije. – pojašnjava nam Ines Skrobo.

Ines ističe kako  u ovom hobiju –  poslu ima veliku podršku prvo od svoje porodice, zatim od mnogobrojnih prijatelja i radnih kolega na čemu sam im vrlo zahvalna.